Επικοινωνήστε μαζί μας στο info[a]gxs.org.gr

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Καταστατικό

Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητική οργάνωση.

Μέλη μπορούν να εγγραφούν μόνο γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος.

Σκοποί

Η καλλιέργεια μιας σύγχρονης ανθρωπιστικής και κοινωνικής αντίληψης χωρίς διακρίσεις και σύνορα κα η ανάδειξη της γυναίκας σε ισότιμο πρωταγωνιστή της ανθρώπινης κοινωνίας, η ενεργοποίησή της σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα υπηρετούν την κοινωνική και οικονομική της απελευθέρωση.

Η προστασία της πανανθρώπινης ειρήνης, της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, η κατοχύρωση και ο σεβασμός των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας και η παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Η εκπλήρωση κάθε ανθρωπιστικής αποστολής που συνδέεται με την λειτουργία των ανωτέρω σκοπών.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών το σωματείο μπορεί να συνεργάζεται με συλλόγους και οργανώσεις όπου και αν εδρεύουν, εφόσον επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς και να συμμετέχει σε αποστολές άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων και να οργανώνει μόνο ή σε συνεργασία με άλλους φορείς συνέδρια, σεμινάρια εκδρομές, αποστολές κλπ.

Διοικείται από 9μελές συμβούλιο το οποίο εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία για τρία χρόνια.

Κάθε μέλος δικαιούται να αποχωρήσει οποτεδήποτε από το σωματείο εφόσον το δηλώσει εγγράφως και τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει την δυνατότητα της διαγραφής ενός μέλους, για καθυστέρηση καταβολής της ετήσιας εισφοράς πέραν των δύο ετών ή για σπουδαίο λόγο μετά από γενική συνέλευση και εφόσον κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

Το σημερινό διοικητικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2015.

Πρόεδρος: Έφη Πεϊτσίνη
Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Καρακασίδου
Γραμματέας: Ελισάβετ Καμαρινού
Ταμίας: Άννα Ανανιάδου - Μπασκίνη
Κοσμήτoρας: Αμαλία Μπέκια
Μέλη: Μπέρτα Οικονομίδου
Μίνα Χρηστίδου
Γιούλη Αγγέλου
Μαρία Λαγομάτη

Αριθμός λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς 5216-045140-874

6939540855

Τράπεζα Πειραιώς 5216-045140-874

Γυναίκες Χωρίς Σύνορα

Τον Νοέμβριο του 2003 ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το τμήμα της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Γυναίκες Χωρίς Σύνορα. της οποίας η μητρική εδρεύει από το 2001 στην Ρόδο.

Περισσότερα